DIĞER

163 filmde oynayan ünlü aktör Fikret Hakan'ı kaybettik

Author

Türk sinemasının duayen isimlerinden tiyatro sanatçısı Bümin Gaffar Çıtanak, sahne adıyla Fikret Hakan yaşamını yitirdi.

Akciğer kanseri olan ve tedavi gördüğü İstanbul Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Göğüs Cerrahi servisinde akciğer ameliyatı olan Fikret Hakan, burada doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Doktorlar tarafından yaklaşık 2 saat hayata döndürülmeye çalışıldı. Fakat tüm çabalar sonuçsuz kaldı ve 83 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Fikret Hakan kimdir?

23 Nisan 1934 yılında Balıkesir'de doğdu. Gerçek adı Bumin Gaffar Çıtanak.

1950 yılında 'Üç Güvercin' adlı oyunla 'Ses Tiyatrosu'nda tiyatro sahnelerine ilk adımını attı. 1952 yılında 'Köprüaltı Çocukları' adlı filmle sinemaya geçti. 163 film ve dizide oynadı, 1970'li yıllarda senarist, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. 'Üç Arkadaş' ve 'Keşanlı Ali Destanı'yla büyük bir üne kavuştu. 'Paralı Askerler' filmi çekilirken Hollywood'dan aldığı teklifi reddederek Türkiye'ye döndü.

1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı.

Filmografi

Yönetmen olarak

Sürgünden Geliyorum - 1971

Cennetin Kapısı - 1973

En Büyük Patron - 1975

Hammal - 1976

Sürgün - 1976

Yapımcı olarak

Sürgün - 1976

Senarist olarak

Sürgünden Geliyorum - 1971

Cennetin Kapısı - 1973

En Büyük Patron - 1975

Sürgün - 1976

Oyuncu olarak

(163 film ve dizi)

163 filmde oynayan ünlü aktör Fikret Hakan'ı kaybettik